,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. január 27., szerda

~ SPENÓTKRÉMLEVES FETÁVAL, SÜLT FOKHAGYMÁVAL ~



»HOZZÁVALÓK«
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 50 dkg friss vagy mélyhűtött leveles spenót
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dl víz
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek vaj
- só, bors
- feta, 2 - 3 fej fokhagyma - a tálaláshoz


  1. A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és átpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a spenótot, majd kissé megfonnyasztjuk. Felöntjük vízzel és kb 10 percig főzzük.
  2. Az egészet botmixerrel pürésítjük, hozzáöntjük a tejszínt és alaposan összeforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a vajat.
  3. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és átpirítjuk rajta a fokhagymagerezdeket.
  4. A levest fetakockákkal és a sült fokhagymával kínáljuk.



4 megjegyzés:

  1. Fenséges lehet az illata, íze, nagyon szuper!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, tényleg nagyon finom volt:)

      Törlés
  2. Kedves Juditka!

    Telitalálat ez a recept is, mint sok másik az oldaladon, köszönöm! :) Szokásommá vált, hogy ha nem tudom, mit főzzek magunknak, vagy esetleg a vendégeket mivel kínáljam, felkeresem a blogodat, és eddig mindig találtam valami jó tippet. A fotók pedig nagyon szépen komponáltak, hangulatosak, már csak ezért is érdemes nézegetni az oldaladat. További sikeres blogolást kívánok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az elismerő szavakat és örülök, hogy benézegetsz hozzám. Igaz a sütik talán többségben vannak a blogon, de igyekszem minél finomabb és egyszerű ételeket is hozni.

      Törlés