,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. február 1., hétfő

~ KARFIOL „ PIZZA ” ~



Nem megterhelő fogás, úgyhogy estére is bátran fogyasztható, diétázóknak pedig kifejezetten előnyös, de akkor light sajttal készüljön. A feltétet ízlésünk és kedvünk szerint variálhatjuk - én a másik adagot zöldségesen készítettem: újhagyma, kukorica, pritaminpaprika és paradicsom került rá.

»HOZZÁVALÓK«
Alap :
- 30 dkg karfiolrózsa
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 1 tojás
Pizzaszósz :
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 dl sűrített paradicsom
- 0, 5 dl olívaolaj
- só bors, cukor - ízlés szerint
- 1 tk szárított oregánó
- 6 -7 friss bazsalikom levél
- víz szükség szerint
Feltét :
- paradicsom, mozzarella, sonka, friss bazsalikom - vagy ízlés szerint

  1. A karfiolrózsákat késes robotgéppel morzsalékosra aprítjuk. Hozzáadjuk a sajtot és a tojást, majd jól összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk. 
  2. Egy tepsi aljára sütőpapírt borítunk és a masszából, kanál segítségével egy 25 cm - es kerek lapot formázunk. 180°C - ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt elősütjük.
  3. Közben elkészítjük a szószt : egy lábasba a felhevített olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, felöntjük a paradicsommal, ízesítjük és összeforraljuk. Végül hozzátépkedjük a bazsalikomleveleket. Szükség esetén vízzel hígítjuk.
  4. Az elősütött pizzára 3 - 4 ek szószt kenünk, rárakjuk a karikára vágott paradicsomot és rátépkedjük a mozzarellát. Visszatoljuk a sütőbe és addig sütjük amíg a sajt megolvad és enyhén megpirul. Sonkaszeleteket és friss bazsalikom leveleket teszünk a tetejére.

2 megjegyzés: