,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. május 30., hétfő

~ SÜLT HABOS CSERESZNYETORTA ~






»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 15 dkg lágy vaj
- 12 dkg cukor
- 2 tojás
- 2 tojássárgája
- 1 ek rumaroma
- 1 citrom reszelt héja
- 28 dkg liszt
- 1 / 2 tasak sütőpor
- csipet só
- 1 dl tej
- 50 dkg magozott cseresznye
Tojáshab : - 2 tojásfehérje, csipet só, 10 dkg cukor, 1 tk étk. keményítő

  1. A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy 22 cm - es kapcsos tortaformát vajjal kikenünk és beszórjuk liszttel.
  2. A vajat és a cukrot kihabosítjuk, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Hozzáadjuk a rumaromát, a tejet, a citromhéjat és beleforgatjuk a sütőporos lisztet. A masszát a formába simítjuk, megszórjuk cseresznyével és kb 55 - 60 percig sütjük. Ha nagyon sülne a teteje, takarjuk le alufóliával.
  3. A fehérjét a csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felverődött, kanalanként hozzászórjuk a cukrot, majd végül a keményítőt és fényes, tömör habbá verjük. Azután csillagcsővel ellátott nyomózsákba kanalazzuk.
  4. A tortát kivesszük a sütőből és habrózsákat nyomunk a tetejére, majd visszatesszük a sütőbe annyi időre, hogy a tojáshab színt kapjon.  A formában hagyjuk kihűlni, majd meghintjük   porcukorral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése