Tészta :
- 4 tojás
- 16 dkg porcukor
- 16 dkg puha vaj
- 18 dkg liszt
- 1 / 2 tasak sütőpor
- csipet só
- 1 púpozott ek kakaópor
- kb 10 db sárgabarack
Krém :
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
Máz :
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 ek étolaj
- 4 tojás
- 16 dkg porcukor
- 16 dkg puha vaj
- 18 dkg liszt
- 1 / 2 tasak sütőpor
- csipet só
- 1 púpozott ek kakaópor
- kb 10 db sárgabarack
Krém :
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
Máz :
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 ek étolaj
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük. Egy 20 x 30 cm - es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A barackot megmossuk, kimagozzuk.
- A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a sóval habbá verjük. A vajat a porcukorral és a tojássárgákkal alaposan kikeverjük, hozzákeverjük a sütőporos lisztet és lazán összeforgatjuk a tojáshabbal. A massza felét a tepsibe simítjuk, a barackokat pedig a magozott felükkel lefelé rárakjuk. A maradék masszához hozzákeverjük a kakaóport és rásimítjuk a barackokra. Kb 30 - 35 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
- A krémhez a szokásos módon elkészítjük a pudingot. A vajat kihabosítjuk a cukorral, majd simára keverjük a kihűlt pudinggal és a süteményre simítjuk.
- A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk elkeverjük benne az olajat és rásimítjuk a krémre. Villával hullámokat húzunk bele és hűtőbe tesszük dermedni. Forró vízbe mártott késsel tetszőlegesen felszeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése