Számos webhelyen megtalálható ennek a csigának a receptje és én is többször megsütöttem már. A bejegyzés már rég meg volt írva, de lencsevégre csak most került. Kicsit más a kinézete mint a megszokott társáé és úgy tűnhet mintha a tészta is nyers lenne, de a látszat néha csal. Mivel a nevében is benne van „ villámgyors ” nem sok a sütési ideje, de ez az idő éppen elég arra, hogy kellően átsüljön a tészta.
A hátteret a fotohatterek.hu biztosította.
»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 1 / 2 tasak sütőpor
- 0 , 5 dl tej
- 5 ek étolaj
Töltelék :
- 3 - 4 ek olvasztott vaj
- 4 ek porcukor
- 2 ek kakaópor
- A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra. A túrót villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tejet, az olajat és krémesre keverjük. ( Késes robotgéppel egyszerűbb ! ) Ezután hozzászórjuk a sütőporral vegyített lisztet és az egészet összegyúrjuk.
- A tésztát enyhén lisztezett felületen kb fél cm - es vastagságúra kinyújtjuk, egy ecset segítségével lekenjük a tetejét olvasztott vajjal és rászórjuk a cukros kakaót. Óvatosan feltekerjük, kissé áthengereljük és 2 cm - es szeletekre vagdossuk.
- A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és kb 15 perc alatt megsütjük.
Szerintem a Gabriella kalandjai a konyhában blog tetté igazán híressé. Én nála láttam meg először egy Fb posztban, azóta sütöm, nagyon finom. Guszta nálad is. :-)
VálaszTörlésNagyon sok helyen megtalálható a recept, így a Nosalty - , a Mindmegette.hu - n, Receptneked.hu - n, sőt, egy régi Vidék íze magazinban is csak ott diós töltelékkel, és még sorolhatnám.
VálaszTörlés