,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. július 26., kedd

~ CURRYS KARFIOLLEVES ~



»HOZZÁVALÓK«
- 2 szál répa ( kb 15 dkg )
- 20 dkg burgonya
- 1 kisebb karfiol
- 1 csokor újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- diónyi friss gyömbér
- 1 , 5 tk currypor
- 1 zöldségleves kocka
- 1 dl tejszín
- só, bors

  1. A répát felkarikázzuk, a burgonyát  kisebb kockákra vágjuk.  A karfiolt rózsáira szedjük majd a felét megpároljuk.
  2. Kevés olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, hozzászórjuk a curryt, az apróra vágott gyömbért, a zúzott fokhagymát és pár másodpercig pirítjuk. Azután felöntjük kb 8 dl vízzel, hozzáadjuk  a leveskockát és a zöldségeket, majd fedő alatt addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  3. A zöldségek negyedét kiszedjük a levesből majd egy botmixerrel az egészet pürésítjük. Végül hozzáöntjük a tejszínt, összeforraljuk, majd  ízesítjük sóval és borssal. A zöldségeket visszatesszük a levesbe, tálaláskor teszünk minden tányérba a párolt karfiolból, rámerjük a levest majd felaprított újhagymával és kápia paprikával kínáljuk.

2 megjegyzés: