,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. július 27., szerda

~ KARALÁBÉSZÓSZBAN SÜLT PROVANSZI CSIRKE ~
















»HOZZÁVALÓK«
Szószhoz :
-  2 közepes vöröshagyma
- 3 - 4 db zsenge karalábé
- 3 szál vékonyabb répa
- 1 zöldségleveskocka
- 2 dl tejszín
- 2 ek étk. keményítő
- 1 dl fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg cheddar vagy más karakteres ízű sajt
- só, bors - ízlés szerint
Csirkéhez :
- 50 dkg csirkemell
- 20 dkg bacon szalonna
- provanszi fűszerkeverék
- só, bors

  1. A csirkemellet 4 részre vágjuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, sózzuk, borsozzuk, majd betekerjük 3 - 3  szelet szalonnába. Fóliát terítünk rá és hűtőbe tesszük kb 1 órára, majd forró serpenyőben minden oldalról jól átpirítjuk.
  2. A karalábét felkockázzuk, a répát kb két ujjnyi vastag darabokra vágjuk. A vöröshagymát kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a répát, a karalábét, felöntjük kb 2 , 5 dl vízzel és a leveskockát hozzáadva roppanósra főzzük. A tejszínt simára keverjük a keményítővel, hozzáadjuk a zöldséghez, hozzáöntjük a bort és összeforraljuk. Ezután elzárjuk alatta a lángot, hozzákeverjük a sajtot, ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával.
  3. A zöldségszószt egy kivajazott hőálló tálba öntjük, ráhelyezzük a csirkemelleket és 200 °C - os sütőbe toljuk. Kb 30  percig sütjük, a sütés végén megszórjuk kevés reszelt sajttal és grill fokozaton még 5 percig sütjük. Párolt rizzsel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése