A hátteret a Fotohatterek.hu biztosította.
»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg túró
- 2 tojás
- 3 ek porcukor
- csipet só
- 2 ek tejföl
- 10 dkg liszt
- 2 - 3 ek búzadara
Morzsához :
- 2 ek olaj
- 2 dl zsemlemorzsa
Szószhoz :
- 50 dkg sárgabarack
- kb 10 - 15 dkg cukor
- 1 dl víz
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 fahéjrúd
- 1 tk citromlé
- 1 ek étkezési keményítő + 0 , 5 dl víz
- A túrógaluskához a túrót villával összetörjük. A tojást szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd a túrót a többi hozzávalóval és a tojássárgájával összekeverjük. Végül összeforgatjuk a tojáshabbal. A masszát hűtőben pihentetjük kb 1 órán keresztül.
- A barackot megmossuk, kimagozzuk és elnegyedeljük. A cukrot egy lábasba szórjuk, ráöntjük a vizet, hozzáadjuk a fahéjat és felfőzzük. Ezután hozzáadjuk a barackot és kb 10 percig még főzzük. A keményítőt simára keverjük a vízzel, majd a barackhoz keverjük és összeforraljuk.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és megpirítjuk benne a zsemlemorzsát.
- A túrós masszából két, vízben megmártott kanállal galuskákat formálunk és lobogó sós vízbe tesszük, amikor feljönnek a víz felszínére, szűrőkanállal kiemeljük és megforgatjuk a morzsában. Porcukorral meghintve és a meleg barackszósszal kínáljuk.
Hmmm...finom finom! ;-)
VálaszTörlés