,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. augusztus 17., szerda

~ ÁFONYAHABOS SZELET ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta : 
- 2 tojás, 16 dkg cukor, 12 , 5 dkg lágy vaj, 15 dkg tejföl
- 22 dkg liszt, 1 / 2 tasak sütőpor, 25 dkg áfonya, 1 tasak bourbon vaníliás cukor 
Krém :
- 20 dkg áfonya, 4 ek cukor, 1 tk citromlé, 8 g zselatinpor, 3 ek víz
- 2 dl habtejszín
- kakaópor - a tetejére

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra , egy 25 x 25 cm - es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk.
  2. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojást és tovább habosítjuk. Ezután a masszához keverjük a tejfölt, beleforgatjuk a sütőporos lisztet és a tepsibe simítjuk. A tészta tetejét megszórjuk áfonyával és rászórjuk a vaníliás cukrot. Kb 35 perc alatt megsütjük, majd rácsra téve kihűtjük.
  3. Az áfonyát felfőzzük a cukorral és a citromlével, majd hozzáadjuk a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. A tejszínt habbá verjük és összeforgatjuk a kihűtött áfonyás résszel. A krémet rákenjük a tésztára, a tetejét megszórjuk kakaóval és hűtőbe tesszük 2 - 3 órára. 


Háttér : Fotokellék

1 megjegyzés: