Tészta :
- 4 tojás
- 20 dkg porcukor
- 1 dl étolaj
- 0, 5 dl víz
- 28 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
1 púpozott ek kakaópor
- 1 , 5 dl tej
Krém :
- 5 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 kk vaníliakivonat
- 4 ek cukor
- 10 dkg kókuszreszelék + a díszítéshez
- 2 dl tejszín
- A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra , egy kb 25 x 25 cm - es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét 5 dkg cukorral habbá verjük, a sárgáját a maradék cukorral és a vízzel fehéredésig keverjük, majd hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd összeforgatjuk a tojáshabbal, végül a sütőporral elkevert liszttel.
- A massza felét a tepsibe simítjuk, a másik feléhez belekeverjük a kakaóport és a sárga masszára kanalazzuk. Villával cirmosra kavarjuk és kb 25 percig sütjük - de végezzünk tűpróbát.
- A tejben megfőzzük a pudingot, még forrón belekeverjük a cukrot és a kókuszt. A tejszínt kemény habbá verjük majd összeforgatjuk a kihűlt pudinggal.
- A kihűlt süteményt lapjában ketté vágjuk, megtöltjük a krém 3 / 4 - ével, a tetejére rákenjük a megmaradt krémet és megszórjuk kókuszreszelékkel. 3 - 4 órára hűtőbe tesszük és tetszés szerint szeleteljük .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése