,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. augusztus 5., péntek

~ MORZSÁS, TÚRÓS - SZILVÁS PITE ~







Háttér:  Fotohatterek.hu 
»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 25 dkg liszt, 7 dkg porcukor, 12 , 5 dkg hideg vaj, csipet só, 1 tojás sárgája, 1 kk sütőpor, 1 - 2 ek hideg víz
Töltelék :
- 2 tojás + 1 fehérje
- 10 dkg cukor
- 1 cs Bourbon vaníliás cukor
- 50 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs főzős vaníliás pudingpor
- csipet só
- 50 dkg szilva
- 5 dkg őrölt mandula
- 1 tk fahéj
Morzsa :
- 15 dkg liszt
- 5 dkg barna cukor
- 1 kk fahéj
- 12 , 5 dkg hideg vaj



  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összeállítjuk és fóliába tekerve hűtőbe tesszük.
  2. A szilvát kimagozzuk, majd félbe vagy negyedekre vágjuk. Egy kb 25 x 25 cm  - es tepsit kibélelünk sütőpapírral. 
  3. A töltelékhez, a tojást kettéválasztjuk, a fehérjéket a sóval habbá verjük, a sárgákat habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a túrót, a pudingport, a citromhéjat és lazán összeforgatjuk a tojáshabbal. A morzsához ujjbeggyel összemorzsoljuk a hozzávalókat.
  4. A tésztát a tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk, megszórjuk a fahéjas mandulával, elrendezzük rajta a szilva felét és rásimítjuk a túrós tölteléket. A szilva másik felét a túróra rakjuk, rászórjuk a morzsát és előmelegített 180 °C - os sütőben addig sütjük amíg a morzsa szép aranysárga nem lesz. 

Ötlet : Lajos Mari

3 megjegyzés: