,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. január 3., szerda

~ ALMÁS KRÉMES ~


»HOZZÁVALÓK«

Tészta :
- 3 tojás
- 15 dkg porcukor
- 75 ml étolaj
- 75 ml víz
- 15 dkg liszt
- 1 / 2 tasak sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 4 - 5 db alma
- 1 ek búzadara
- 1 tk őrölt fahéj
Krém : 
- 4 dl tej
tetejére : - 10 dkg tortabevonó , 2 ek étolaj

  • Az almát hámozzuk meg és nagylyukú reszelőn reszeljük le, majd nyomkodjuk ki a levétől. Keverjük össze a darával és a fahéjjal.
  • A tojást habosítsuk ki a cukorral, majd adjuk hozzá vizet és az olajat, azután forgassuk hozzá a sütőporral vegyített lisztet. 
  • Az almát oszlassuk el egyenletesen egy sütőpapírral bélelt kb 20 x 30 cm - es tepsi aljába, kanalazzuk rá a piskótamassza felét, majd a maradék masszát forgassuk össze a kakaóporral és halmozzuk rá a sárga masszára. Villával keverjük cirmosra és előmelegített, 180 °C - on süssük kb 20 - 25 percig. ( tűpróba )
  • Ha a piskóta megsült, borítsuk rácsra és húzzuk le róla a papírt, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  • A krémport a tejjel keverjük habosra és kenjük az almás rétegre. 
  • A tortabevonót az olajjal vízgőz felett olvasszuk össze és simítsuk a krémre. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése