Piskóta :
- 3 tojás
- 6 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 kk sütőpor
- 2 ek étolaj
Krém :
- 3 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 - 4 ek cukor
- 1 kk vaníliakivonat
- 10 dkg puha vaj
tetejére :
- 10 dkg étcsokoládé
- 80 ml tejszín
- 10 dkg aszalt szilva
- 1 ek rum
- őrölt fahéj
- 1 ek rum
- őrölt fahéj
- A sütőt 200 °C - ra előmelegítjük, egy 18 cm - es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk.
- A piskótához, a tojást habosra keverjük a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet és az olajat. A masszát a formába simítjuk és kb 15 - 20 perc alatt tűpróbáig sütjük.
- A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot, még melegen hozzákeverjük a cukrot, ízesítjük vaníliával és kihűtjük, majd kihabosítjuk a vajjal.
- A kihűlt piskótát lapjában kettévágjuk és betöltjük a krémmel.
- A tetejére a tejszínt a rummal felforrósítjuk, majd ráöntjük az összetördelt csokoládéra és simára keverjük. Végül hozzákeverjük az apróbb darabokra vágott aszalt szilvát és a torta tetejére simítjuk, majd meghintjük őrölt fahéjjal.
Ötlet : Koskacukor
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése