,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. január 9., kedd

~ DIÓS BANÁNKENYÉRTORTA ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 dl tejföl
- 150 ml étolaj
- 2 banán ( kb 20 dkg )
- 18 dkg liszt
- 8 dkg darált dió
- 1 tk szódabikarbóna
- csipet só
bevonat :
- 25 dkg mascarpone
- 8 dkg puha vaj
- kb 10 dkg porcukor - vagy ízlés szerint

  • A sütőt 165 °C - ra előmelegítjük. Egy kb 20 - 22 cm - es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk.
  • A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a pépesített banánt és a tejfölt, azután a masszához adjuk a szódabikarbónával, sóval vegyített lisztet és a diót, majd alaposan  összeforgatjuk és a formába simítjuk. Kb 40 - 45 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha a tészta megsült rácsra borítva teljesen  kihűtjük.
  • A bevonathoz habosra keverjük a hozzávalókat, majd bevonjuk vele a torta tetejét és az oldalát. Durvára vágott dióval díszítjük és tálalásig hűtőben tartjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése