Azaz : Bienenstich egy klasszikus német torta / sütemény és amilyen egyszerű az elkészítése annál finomabb. Aki még nem kóstolta, hát itt az ideje !
»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 25 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 1 ek porcukor
- 1 tojás
- csipet só
- 3 dkg olvasztott vaj
- kb 1 , 5 dl langyos tej
Mandulás réteg :
7 dkg vaj
- 1 ek méz
- 6 dkg cukor
- 3 ek tej
- 10 dkg szeletelt mandula
Vaníliás krém :
- 4 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 15 dkg vaj / margarin
- A tésztához, az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt ruganyos tésztát dagasztunk. Letakarva a duplájára kelesztjük.
- Ha a tészta megkelt, kissé átgyúrjuk és sütőpapírral bélelt kb 24 cm - es tortaforma aljába simítjuk. Kb 20 percig pihentetjük.
- A mandulás réteghez összeolvasztjuk a vajat, a cukrot, a mézet, majd hozzáadjuk a tejet és a mandulát. Pár percig főzzük, majd kihűtjük és a tésztára kenjük. 180 °C - ra melegített sütőben kb 35 - 40 perc alatt megsütjük. ( ha kapcsos formában sütjük, terítsünk alufóliát a sütő aljába, mert a vajas mandulás réteg a széleken kifolyhat )
- A krémhez felforralunk 3 dl tejet a cukorral és a vaníliával, majd besűrítjük a maradék tejben elkevert pudingporral. Kihűtjük, majd kihabosítjuk a vajjal.
- A megsült tésztát teljesen kihűtjük, majd lapjában kétfelé vágjuk és betöltjük a krémmel.
Éhes lettem rá...
VálaszTörlés