Tombol a nyár és cseresznye is bőven van a piacon, amiből ezúttal tiramisuba is került. A desszert gluténmentes, de természetesen édesítővel és laktózmentes krémsajttal is készíthető.
Mivel sokszor megfordulok olaszo.- ban nem jöhetek haza Marsala nélkül, ami egy szicíliai likőrbor, cherry beütéssel. Nagyon finom és különleges ízű és ha tehetitek mindenképp kóstoljátok meg.
»HOZZÁVALÓK« - 3 főre
- 2 tojás
- 3 ek cukor
- 25 dkg mascarpone
- kb 1 dl presszó kávé
- 30 ml Marsala ( olasz likőrbor ) vagy brandy
- kakaópor
- magozott cseresznye
- gluténmentes babapiskóta ( elkészítés : itt )
- A tojást kétfelé választjuk, a tojássárgáját 2 ek cukorral és a likőrrel vízgőz felé helyezzük és egy kézi habverővel addig verjük, amíg a térfogata a duplájára nem nő. Azután kihűtjük és simára keverjük a krémsajttal.
- A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a krémmel.
- Az összetördelt babapiskótát poharakba szórjuk, meglocsoljuk kávéval, azután rákanalazunk a krémből, megszórjuk kevés kakaóporral, majd elhelyezzük rajta a cseresznyeszemeket, ismét krém, kakaópor, babapiskóta, krém, kakaópor. A desszertet egy - egy cseresznyeszemmel díszítjük, majd kínálásig hűtőben tartjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése