Korábban már írtam arról, hogy kísérletezek a lisztekkel. Nálunk itt helyben van egy kisebb bolthálózat, ahol már többféle gluténmentes dolgok kaphatók, többek közt különböző lisztkeverékek is.
Tapasztalat :
- a sütemény tésztája langyosan és aznap nagyon de nagyon finom, mint általában minden frissen sült kalács, viszont másnapra kicsit szárazabb lett az állaga, de a meggy szaftossága ellensúlyozza mindezt.
- a tészta is szépen és elég gyorsan megkelt.
-2 dkg friss élesztő
- 3 ek porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 4 dkg olvasztott vaj
- csipet só
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- kb 3 dl langyos tej
- kb 30 dkg magozott meggy
- 1 ek cukor
- fahéj
- A tésztához, 1 dl tej és 1 tk cukor keverékébe morzsoljuk bele az élesztőt és hagyjuk felfutni. A maradék tejben olvasszuk fel a vajat, keverjük össze a tojásokkal és a maradék cukorral.
- A lisztet vegyítsük össze a sóval, majd öntsük hozzá az élesztős és a tojásos tejet, majd fakanállal alaposan keverjük össze, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk.
- Egy kb 20 x 30 cm - es tepsi alját alaposan vajazzuk ki és szórjuk meg a liszttel, tapicskoljuk bele a tésztát és hagyjuk 30 percig kelni.
- A meggyet keverjük össze a fahéjas cukorral, majd rendezzük el a megkelt tészta tetején és tegyük a 180 °C - os sütőbe kb 30 - 35 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése