Pofon egyszerű desszert, ha lefagyasztjuk parféként is kínálhatjuk és bármilyen gyümölccsel elkészíthető.
Piskóta :
- 2 tojás, 4 dkg porcukor, 4 dkg liszt, 1 ek kakaópor
Meggykrém :
- 25 dkg magozott meggy
- 1 nagy pohár görög joghurt
- kb 5 dkg méz vagy ízlés szerint
- pár csepp citromlé
- 2 dl tejszín
- 15 g zselatinpor
- 50 ml víz
díszítés : - kókuszreszelék, meggy
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy 18 cm - es tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kakaóval elkevert lisztet. A masszát a formába simítjuk és tűpróbáig sütjük. ( kb 15 perc )
- Egy félgömb alakú tálat ( aminek kb 18 cm - es a pereme ) kibélelünk folpackkal. ( nálam egy fém tésztaszűrű ) A meggyet leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a joghurtot, ízesítjük mézzel, citromlével és hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. A tejszínt lágy habbá verjük és összeforgatjuk a joghurtos résszel. A masszát a formába öntjük, ha kicsit megdermedt, lezárjuk a kakaós piskótával és pár órára, vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni.
- A tortát egy tálra borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, megszórjuk kókusszal és meggyszemekkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése