A karfiolrizs - vagy karfiol kuszkusz, nagyon gyorsan elkészülő egészséges köret, ráadásul nagyon finom. Mivel eléggé semleges ízvilágú, ezért bátran használjunk zöld fűszereket az ízesítéséhez.
Mandulás, rántott harcsa került mellé főételként egy kicsit egészségesebben.
»HOZZÁVALÓK«
- 50 - 60 dkg harcsafilé
- rizsliszt
- 2 tojás
- tk zsemlemorzsa
- 2 ek darált mandula
- 2 ek mandulapehely
- só
- repceolaj - a sütéshez
Karfiolrizshez :
- egy kisebb karfiol, só, 1 csokor petrezselyem
- 1 ek olaj
- A karfiolt szedjük rózsáira és a vastagabb részeket vágjuk le. Tegyük a rózsákat két részletben egy késes aprítóba és aprítsuk morzsás állagúra, azután forrósítsunk fel egy nagyobb serpenyőt az olajjal, és pirítsuk a karfiolmorzsát kb 5 peren át. Végül forgassuk hozzá a felaprított petrezselymet és sózzuk meg .
- A halfiléket töröljük szárazra, és mindkét oldalát sózzuk be. A szokásos módon panírozzuk be - rizsliszt, felvert tojás, mandulával vegyített zsemlemorzsa - azután forró, bő olajban süssük aranybarnára. Tálaljuk karfiolrizzsel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése