»HOZZÁVALÓK«
Kekszes alap :
- 15 dkg darált keksz
- 10 dkg őrölt dió
- 12 dkg olvasztott vaj
Szilvakrém
- 60 dkg szilva
- 4 - 5 ek cukor
- 1 / 2 citrom leve
- 5 dkg csokoládé
- őrölt fahéj - ízlés szerint
díszítés :
- 5 dkg étcsokoládé + 1 tk étolaj - összeolvasztva
- A kekszes alaphoz összekeverjük a hozzávalókat, majd a masszát egy nagyobb vagy 3 - 4 kisebb piteformába ( 12 cm ) nyomkodjuk úgy, hogy legyen legalább 2 cm - es pereme is. 180 °C - on 15 percig sütjük.
- A szilvát kimagozzuk és feldaraboljuk, azután egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet és egy kis vizet aláöntve addig főzzük amíg a szilva összeesik. Botmixerrel pürésítjük és alacsony lángon sűrű krémmé főzzük. Végül belekeverjük a csokoládét is.
- A csokoládés szilvakrémet a kihűlt kekszes alapra öntjük, és olvasztott csokoládéval díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése