,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. szeptember 26., szerda

~ MEGGYES MÁKOS PITE ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 30 dkg liszt
- 18 dkg vaj
- 6 dkg porcukor
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 2 tojássárgája
- 1 - 2 ek tejföl
Meggyes réteg :
- 50 dkg fagyasztott meggy
- 1 tk őrölt fahéj
- kb 4 - 5 ek cukor
- 1 / 2 citrom leve
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 dl meggylé
Mákos réteg :
- 20 dkg őrölt mák
- 1 citrom reszelt héja
- 1 alma 
- 1 ek lekvár 
- 8 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 ek étk keményítő
- 2 tojásfehérje
- továbbá : - 1 tojás a kenéshez

  • A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, annyi tejföllel, hogy összeálljon a tészta. Majd átlátszó fóliába csomagolva, hűtőbe tesszük. 
  • A meggyet egy szűrőbe téve kiengedjük és kissé kinyomkodjuk. A levét felfogjuk és vízzel kiegészítjük, hogy 3 dl - t kapjunk. A meggylébe elkeverjük a pudingport, majd tűzre téve megfőzzük a pudingot, azután hozzákeverjük a meggyet , a cukrot és a fahéjat. Összeforraljuk és kihűtjük.
  • A mákot egy tálba szórjuk, összekeverjük a cukorral, a keményítővel, lekvárral és ízesítjük citromhéjjal, vaníliával, majd hozzáreszeljük az almát. A tojásfehérjét pár csepp citromlével habbá verjük, azután lazán összeforgatjuk a mákos résszel.
  • A tészta 2 / 3 - át egy sütőpapírral bélelt 20 x 30 cm - es tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk és rákenjük a mákhabot. Elkenjük rajta a meggyes pudingot, a maradék tésztával pedig berácsozzuk a tetejét. A rácsok tetejét lekenjük tojással és 180 °C - on, kb 35 perc alatt készre sütjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése