,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. szeptember 25., kedd

~ RAGACSOS KARFIOLRÓZSÁK ~



 Gyors recept a hétköznapokra . Érdemes beszerezni pár kínai alapanyagot a kamrába, hogy kéznél legyen amikor megkívánunk valamilyen kínai kaját, hiszen hűvös helyen jól elállnak és mivel elég intenzív az ízük nem is kell belőlük sok.  Próbáljátok ki ezt a húsmentes, vagy akár hússal is elkészülő ételt, nekünk nagyon ízlett. 

 »HOZZÁVALÓK«
- 1 fej karfiol
- 1 ek étk. keményítő
- 1 ek liszt
- 1 kk só
- olaj
Szósz :
- 2 - 3 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk reszelt gyömbér
- 3 ek szezámolaj
- 2 ek méz
- 3 ek ketchup
- 4 ek szójaszósz
- 1 csapott ek étk. keményítő 
- víz
- őrölt csilipaprika, vagy csiliszósz  - ízlés szerint

  • A karfiolt szedjük rózsáira és vágjuk lehetőleg egyforma nagyságú darabokra. Öblítsük át, majd forgassuk át a sóval vegyített keményítős liszttel. Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg kevés olajjal és 200 ° C - on süssük pirosra. 
  •  Egy serpenyőben a felhevített  szezámolajon pirítsuk át a felkarikázott hagymát, a zúzott fokhagymát és a gyömbért, adjuk hozzá a mézet és hagyjuk egy kicsit karamellizálódni. Azután keverjük hozzá a szójaszószt, a kethcup - ot és a kevés vízzel  elkevert keményítőt. Az egészet forraljuk össze, majd ízesítsük csilivel. Szükség esetén kevés vízzel hígítsuk. 
  • Ha a karfiol rózsák megsültek, óvatosan forgassuk össze a szósszal. Párolt rizzsel, felkarikázott hagymával és szezámmaggal megszórva kínáljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése