»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg csiperkegomba
- 30 dkg zöldbab ( lehet : mélyhűtött, friss vagy konzerv )
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 tk őrölt pirospaprika
- 1 tv paprika
- 1 paradicsom
- 1 ek paradicsompüré
- só, bors
- 3 ek olaj
2 dl tejföl
- 1 csapott ek liszt
- csilipaprika - ízlés szerint
kapros nokedli :
- 50 dkg liszt
- 1 tk só
- 1 tojás
- 1 csokor aprított kapor
- víz
- zsíradék
- A zöldbabot enyhén sós vízben roppanósra főzzük. ( kivéve a konzervet, amit a levétől lecsepegtetünk )
- A finomra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük egy kevés vízzel. Összeforraljuk, majd rádobjuk a felszeletelt gombát, a feldarabolt paprikát és a paradicsomot. Az egészet puhára főzzük, közben ízesítjük sóval, borssal, csilivel, paradicsompürével. Végül hozzáadjuk a zöldbabot is.
- A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd hozzáöntjük a gombapaprikáshoz és az egészet összeforraljuk. ( Ha sűrű lenne vízzel hígítjuk )
- A nokedlihez egy tálba tesszük a lisztet, összevegyítjük a sóval, kaporral, közepébe mélyedést készítünk, ide ütjük a tojást, és hozzáöntünk annyi vizet, hogy lágy tésztát kapjunk ( nem kell túl dolgozni ) Bő, lobogó sós vízben nokedliszaggató segítségével beleszaggatjuk a tésztát a vízbe, amint feljönnek a víz felszínére a galuskák, szűrővel kivesszük és folyóvíz alatt átöblítjük, majd tálba tesszük, azután kevés olvasztott zsírral alaposan átforgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése