,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. október 21., vasárnap

~ KÁRPÁTKA TORTA ~




»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 2 dl víz
- 10 dkg vaj
- 1 kk só
18 dkg liszt
- 4 tojás
Krém :
- 5 dl tej
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 4 ek cukor
- 1 tk vaníliapaszta
- 20 dkg lágy vaj / margarin 

  • A tésztához  egy lábasba összemelegítjük a vizet a sóval és vajjal, amikor már a vaj teljesen felolvadt, hozzászórjuk a lisztet és folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg az egész egy nagy golyóvá nem áll össze. 
  • A tésztát ezután tegyük át egy keverőtálba és egyenként keverjük hozzá a tojásokat. Egy nagy gáztepsi alját vékonyan kivajazunk, sütőpapírt fektetünk bele és a masszát elkenjünk rajta. ( nem kell simára kenni ) 200°C - ra melegített sütőben, kb 30 perc alatt megsütjük. 
  • A tejben megfőzzük a pudingot, még forrón hozzákeverjük a cukrot és a vaníliát, azután folpackkal letakarva teljesen kihűtjük. ( így nem fog bebőrösödni ) A vajat habosra keverjük, majd tovább habosítva, részletben hozzáadagoljuk a pudingot. 
  • A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk, megkenjük az egyik felét a krémmel és ráhelyezzük a másik tésztalapot. 2 - 3 órára hűtőbe tesszük és porcukorral meghintve tetszőleges szeletekre vágva kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése