,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. október 26., szombat

~ CSOKIS ALMÁS SÜTI ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 3 tojás
- 22 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 150 ml étolaj
- 2 dl tej
- 45 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 2 ek kakaópor + 3 ek tej
Töltelék :
- 5 db alma
- 2 - 3 ek cukor
- 1 tk őrölt fahéj
tetejére :
- 10 dkg étcsokoládé, 2 ek étolaj

  • A megpucolt almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd alaposan kinyomkodjuk a levétől, ezután összekeverjük a cukorral és a fahéjjal.
  • A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy 20 * 30 cm - es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk. 
  • A tojást habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáöntjük a tejet és az olajat, majd hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát kétfelé osztjuk, az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és a tejet, majd a tepsibe simítjuk. A masszán eloszlatjuk az almát, ezután ráöntjük a sárga masszát. Kb 35 perc alatt - tűpróbáig sütjük,
  • A tetejére a csokoládét vízgőz felett összeolvasztjuk az olajjal, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét. 



14 megjegyzés:

  1. Szia!
    Az almát nem kell megdinsztelni?
    Köszi a választ!

    VálaszTörlés
  2. Nem értem a tejet kétszer teszem

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen 2x mert a massza a kakaotoo keményebb lesz. És nem lesz finom puha.

      Törlés
  3. Bocsi most már értem el mesztem a két kanál tejet bocsika

    VálaszTörlés
  4. Szia.
    Hány tojás kell bele? Köszi

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Nagyon egyszerűen leírtad, nem értem az embereket nem tudnak olvasni?

    VálaszTörlés
  6. Tökéletes recept, nagyon finom sütemény! Én fruktózzal készítettem, azzal is jól sikerült. (Ráadásul nagyon hamar elkészül!)
    Máskor is megcsinálom.
    Köszönöm szépen ezt a jó receptet!

    VálaszTörlés
  7. Szia meg sutotem Nagyon finom let koszonom

    VálaszTörlés
  8. A tésutába mehet kevesebb cukor is vsgy pl.eritrit vagy nyírffacukor?

    VálaszTörlés