»HOZZÁVALÓK«
- 35 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 3 ek porcukor
- 1 tojás sárgája
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 kk só
- 20 dkg sütőtökpüré
- kb 1 , 5 dl langyos tej
továbbá :
- 1 tojás, 3 dkg olvasztott vaj - a kenéshez
- jégcukor - a szóráshoz
- Az élesztőt kevés langyos tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, és a porcukrot, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját, a tökpürét, az olvasztott vajat és a tejet. Az egészet lágy tésztává dagasztjuk, ezután letakarva , meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- Egy kb 22 cm - es átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
- Ha a tészta megkelt, 12 egyenlő részre osztjuk és egyesével kigömbölyítjük, ezután tésztagombócokat tenyérrel 10 cm - es körré lapítjuk és elhelyezzük a formában, a képen látható módon, lekenve olvasztott vajjal az egyes korongokat.
- Kb 30 percig kelesztjük, majd lekenjük enyhén felvert tojással és megszórjuk jégcukorral. Előmelegített 180 °C - os sütőben kb 30 - 35 perc alatt megsütjük.
Nagyon jól néz ki és biztos finom! Hogy mik vannak egy formázás milyen sokat számít?
VálaszTörlés