,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. október 22., kedd

~ GOMBÁS FASÍRT TÉSZTÁBAN SÜTVE ~



»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg sertés darált hús
- 25 dkg csiperke gomba
- 1 vöröshagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor aprított petrezselyem
- 1 szikkadt zsömle
- 1 tojás
- só, bors
- 1 - 2 ek zsemlemorzsa - vagy szükség esetén
továbbá :
- 2 csomag friss leveles tészta
- 1 tojás - a kenéshez
- szezámmag - a szóráshoz

  • A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát és jól lepirítjuk.
  • A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vízben ázott és alaposan kinyomkodott zsömlét, a gombát, a tojást, a zúzott fokhagymát, a petrezselymet, a zsemlemorzsát, ezután ízesítjük sóval, borssal és jól összekeverjük. 
  • A leveles tésztát kitekerjük, a széleit megkenjük enyhén felvert tojással, majd a közepére egy csíkban eloszlatjuk a húsos massza felét. A tészta két szélét behajtjuk, a szabadon maradt tésztát pedig a masszára hajtjuk, ezután olajjal kikent tepsibe tesszük úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön. Így járunk el a másik adaggal is.
  • Megkenjük a tetejét tojással és megszórjuk szezámmaggal. 220 °C - ra melegített sütőben 10 percig sütjük, ezután visszavéve a hőfokot 180 °C - ra további 30 percig sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése