,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. október 19., szombat

~ KÖRTÉS CSOKOLÁDÉS MÁRVÁNYTORTA ~

















»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg lágy vaj
- 22 dkg liszt
- 1 / 2 tasak sütőpor
- 50 ml tej
- 3 puha körte
Csokoládés tészta :
- 2 tojás
- 5 dkg cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 2 dkg kakaópor

  • Egy 22 cm - es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk, az oldalát kivajazzuk és behintjük liszttel. A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük. A körtét megpucoljuk és apróbb kockákra vágjuk.
  • A tojást habosra keverjük a cukorra és a vajjal, hozzáadjuk a tejet, majd hozzászitáljuk a sütőporral vegyített lisztet. A körtét a masszához keverjük és a formába simítjuk.
  • A csokoládés tésztához, összeolvasztjuk a vajat a csokoládéval, a tojást habbá verjük a cukorral, majd hozzáforgatjuk a vajas csokoládét és a kakaóport. A masszát a formában levő körtés masszára öntjük és villával cirmosra keverjük. 
  • Kb 55 - 60 perc alatt - tűpróbáig - sütjük.  ( Ha nagyon sülne a teteje alufóliával fedjük le. )


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése