,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. november 10., vasárnap

~ ALMÁS - TÚRÓS LUSTA TORTA ~















»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 18 dkg liszt
- 18 dkg búzadara
- 1 tasak sütőpor
- 10 dkg cukor
Töltelék :
- 50 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 2  ek tejföl
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojás
- kb 2 - 3 db alma
- 1 tk őrölt fahéj
tetejére :
- 2 , 5 dl tej
- 5 dkg vaj

  • A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd négy részre osztjuk. A túrós töltelékhez a túrót, a cukrokkal, a tejföllel, a tojással és a citromhéjjal krémesre keverjük. A megpucolt almát lereszeljük és összekeverjük a fahéjjal.
  • A sütőt 180  °C - ra melegítjük, egy 20 - 22 cm - es kapcsos tortaformát alaposan kivajazunk és egyenletesen beleszórjuk a lisztes keverék 1 / 4 - ét, erre rásimítjuk a túrókrém felét, ismét rászórjuk a lisztes keveréket és ráhalmozzuk a reszelt almát ( levével együtt ). Ezután ismét lisztes keverék, a maradék túró és végül rászórjuk a megmaradt lisztes keveréket.
  • A tejet a vajjal összemelegítjük és ráöntjük a tortára. Egy villával megszurkáljuk, hogy alulra is kerüljön a tejből, majd kb 60  perc alatt  megsütjük. ( a forma alá érdemes tepsit, vagy alufóliát tenni ).
  • Ha a torta megsült, a formában hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva, felszeletelve kínáljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése