,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. november 5., kedd

~ CSIPKELEKVÁROS CROSTATA ~



»HOZZÁVALÓK«
- 25 dkg liszt
- 15 dkg hideg vaj
- 7 dkg porcukor
- csipet só
- 1 kk sütőpor
- 1 tojássárgája
- 1 - 2 ek hideg víz - szükség esetén
- kb  4 - 5 ek csipkelekvár
- 1 tojás - a kenéshez

  • A lisztet összevegyítjük a porcukorral, a sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját - szükség esetén a vizet - majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva 1 órán át  hűtőben pihentetjük. 
  • A tészta 3 / 4 - ed részét enyhén lisztezett sütőpapíron 28 cm - es nagyságú kör alakúra kinyújtjuk. A tészta szélét egy pizzavágóval 1 centiméterenként bevagdossuk úgy 5 - 6 cm - mélyen, majd a 1 - 1 tésztacsíkot keresztbe hajtunk. 
  • A tésztát átemeljük a tepsire, az alját villával megszurkáljuk és rákenjük a lekvárt. A maradék tésztát ujjnyi szélesre vágjuk és berácsozzuk a pite tetejét. Lekenjük  enyhén felvert tojással és 180 °C - os sütőben, kb 20 - 25 perc alatt megsütjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése