,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. november 7., csütörtök

~ ÉDES VARGÁNYASÜTI ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 1 tojás
- 12 dkg cukor
- 10 dkg lágy vaj
- 8 dkg tejföl
- 40 dkg liszt
- 1 / 2 tasak sütőpor
töltelék :
- 10 dkg darált dió
- 1 ek kakaópor
- 1 ek porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- kikapart tésztamorzsa
- pár ek baracklekvár
továbbá :
- 10 dkg étcsokoládé, 1 ek étolaj - összeolvasztva 
- 1 kisebb tojásfehérje, porcukor
- egész mák

  • A tésztához habosra keverjük a tojást a cukorral és a vajjal, majd hozzáadjuk a tejfölt és a sütőporral vegyített lisztet. Alaposan összegyúrjuk ( ha lágy lenne a tészta, kevés lisztet gyúrjunk hozzá ) , majd folpackba csomagolva legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük ( de legjobb egy éjszakán át ) .
  • A tésztát 2 / 3 - 1 / 3  - ad részre osztjuk, a nagyobbik tésztarészből kisebb / nagyobb golyókat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, kissé ellapítjuk, majd 180 °C - os sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. Még melegen kikaparjuk a tészta közepét. A maradék tésztából megformázzuk a gomba szárát és ezt is megsütjük,  ( 180 C ° - on  kb 20 perc )
  • A töltelék hozzávalóit keményebb masszává keverjük, majd betöltjük vele a gomba kalapját és beragasztjuk a szárát. 
  • A tojásfehérjét kikeverjük annyi porcukorral, hogy sűrűbb masszát kapjunk és bevonjuk vele a gomba szárát, majd az alját mákba mártjuk. Megvárjuk amíg a gomba szára megszárad, majd a kalapját csokoládéba mártjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése