Tészta :
- 45 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
- 10 dkg vaj / margarin
- 1 / 2 tasak szalalkáli ( 7 , 5 g )
- kb 1 dl tej
Töltelék :
- 5 dl tej
- 8 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 ek kakaópor
- 5 dkg darált dió
- 10 dkg darált keksz
- 1 tk rumaroma
- kb 30 dkg baracklekvár
tetejére :
- 10 dkg étcsokoládé, 1 ek étolaj, cukorgyöngy
- 10 dkg étcsokoládé, 1 ek étolaj, cukorgyöngy
- A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat annyi tejjel, hogy összeálljon a tészta, majd 4 gombócot formálunk belőle és 30 percig hűtőben pihentetjük. Ezután mindegyik gombócot 20 * 30 cm - es lapokká nyújtjuk és tepsi hátán egyenként, 180 °C - on 8 - 10 perc alatt megsütjük.
- A töltelékhez a tejet a vajjal és a cukrokkal felforraljuk, belekeverjük a kakaóport, a kekszet és a diót, ízesítjük rummal és az egészet összeforraljuk, majd langyosra hűtjük.
- Egy tésztalapot megkenünk kb 3 - 4 ek lekvárral, ráhelyezzük a második lapot, erre rásimítjuk a kakaós krémet és befedjük a harmadik tésztalappal. Erre ismét lekvárt kenünk, ráborítjuk az utolsó lapot és fóliával letakarva egy éjszakán át pihentetjük.
- Másnap bevonjuk a süteményt az olajjal összeolvasztott olvasztott csokoládéval és megszórjuk cukorgyönggyel.
Juditka csakúgy ontod a jobbnál jobb sütiket, jó dolga van családodnak nem győzik enni a sok finomságodat ez is nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszönöm :) sok süti már régebben készült, ez pl tavaly, de csak most sikerült posztolni.
VálaszTörlés