Tészta :
- 40 dkg liszt
- 1 csapott tk szódabikarbóna
- 2 tojás
- 20 dkg cukor
- 2 ek méz
- 2 ek kakaópor
- 5 dkg vaj
Krém :
- 5 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1 kk vaníliakivonat
- 1 tasak puncs ízű pudingpor
- 1 ek rumaroma vagy rum
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj / margarin
tetejére :
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj
- A sütőt 190 °C - ra melegítjük. A tésztához a liszt kivételével az összes hozzávalót vízgőz felett összemelegítjük, majd a liszthez öntjük. Jól összegyúrjuk és három egyforma gombóccá osztjuk.
- A gombócokat lisztezett felületen 20 * 30 cm - es lapokká kinyújtjuk ( vigyázat : könnyen leragad ) villával pár helyen megszurkáljuk és sütőpapírral bélelt tepsiben, egyesével kb 10 perc alatt kisütjük.
- A krémhez a vajat a porckorral jól kikeverjük, majd kétfelé osztjuk. 2 , 5 dl tejben megfőzzük a vaníliás pudingport és vaníliával ízesítjük. A tej másik felében megfőzzük a puncsos pudingport és rummal ízesítjük. Ha a pudingok kihűltek, kihabosítjuk a cukros vajjal.
- Az egyik tésztalapot megkenjük a vaníliás krémmel, ráborítjuk a második lapot, erre rákenjük a puncsos krémet és befedjük az utolsó tésztalappal. Tenyerünkkel lenyomkodjuk, majd bevonjuk a tetejét az olajjal összeolvasztott csokoládéval. Egy éjszakán át hűvös helyen pihentetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése