,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. december 17., kedd

~ HALFILÉ RIZSLISZTES NAPRAFORGÓS BUNDÁBAN, CSICSÓKAPÜRÉVEL ~















»HOZZÁVALÓK« - 4 személyre
- 50 dkg ( fagyasztott ) tengeri halfilé
- 1 bögre rizsliszt
- 10 dkg Gm sótlan napraforgómag ( pl : https://mentesbolt.dietabc.hu/aru/brand/naturbit-napraforgomag-250g/ ) 
- 2 - 3 db tojás
- só
- tej 
csicsókapüré :
- kb 70 dkg  csicsóka
- 10 dkg vaj
- kevés forró tej
- só

  • A napraforgómagot egy száraz serpenyőben megpirítjuk majd egy mozsárban durvára törjük és összekeverjük a rizsliszttel.
  • A kiengedett halat 1 órán át tejben áztatjuk, majd egy papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet és mindkét oldalát besózzuk, ezután megforgatjuk a napraforgós lisztes keverékbe, majd tojásba és ismét a napraforgós lisztes keverékbe forgatjuk. A halszeleteket bő, forró olajban kisütjük. 
  • A püréhez meghámozzuk a csicsókát, majd karikára vágva enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, burgonyanyomót áttörjük,  hozzákeverjük a vajat, a tejet és ízlés szerint megsózzuk. Azonnal a frissen kisült hallal tálaljuk. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése