Tekercs :
- 6 tojás
- 20 dkg tejföl
- 20 dkg reszelt sajt ( ízlés szerint )
- 2 ek liszt
- 1 kk só
- 1 kk sütőpor
Fasírt :
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 tojás
- só, bors, pirospaprika - ízlés szerint
- 1 - 2 ek zsemlemorzsa
Lila káposzta püré :
- egy kisebb lila káposzta fele
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 ek cukor
- só, őrölt kömény, ecet / vörösborecet
- A fasírthoz a finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteltjük. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a megdinsztelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a zsemlemorzsát , ízesítjük és alaposan összekeverjük.
- A tekercshez a sütőt 180 °C - ra melegítjük , egy kb 28 * 30 cm - es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojást kissé felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a sajtot, a sót, a lisztet és a sütőport. Jól összekeverjük, majd a masszát a tepsibe öntjük és kb 15 perc alatt elősütjük.
- Ezután a tekercset egy sütőpapírra borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és elterítjük rajta a fasírthúst. Feltekerjük, sütőpapírba csomagoljuk, majd tepsibe tesszük és kb 35 - 40 perc alatt megsütjük.
- A káposztapüréhez a káposztát legyaluljuk, besózzuk, majd kinyomkodjuk a levétől. A cukrot egy lábasban karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a káposztát, ízesítjük köménnyel, hozzáöntünk kevés vizet és puhára pároljuk. ( a főzés során pótoljuk az elpárolgott vizet ) Ha a káposzta megpuhult egy botmixerrel pürésítjük és ízlés szerint ecettel ízesítjük.
Szia! Melegen tudtad ilyen gyönyörűen szeletelni vagy megvártad amig kihűlt? Hidegen, salátával is tálalható?
VálaszTörlésSzia !
TörlésMegvártam amíg langyosra hűlt és hidegtálra is kiváló.