- 2 tojás
- 4 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 4 ek tej
- 4 ek étolaj
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- 1 kk szalalkáli
- 1 ek citromlé
- kb 30 - 35 dkg liszt
továbbá :
- olaj - a sütéshez
- cukor - a forgatáshoz
- A tojást egy tálba ütjük, hozzákeverjük a cukrokat, a tejet, az olajat, a sót, a citromhéjat, a citromlében elkevert szalalkálit és annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
- A tésztát 15 percig pihentetjük, majd kétfelé osztjuk és ujjnyi vékonyra sodorjuk, ezután kb 8 cm hosszú darabokra szabdaljuk. A rudakat forró, bő olajban kisütjük, majd cukorba hempergetjük.
Nagyon guszta, még szalalkális fánkot sem sütöttem újdonság számomra!
VálaszTörlés