,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. január 16., csütörtök

~ DIÓS KRÉMSAJTOS KIFLI ~














»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 25 dkg mascarpone
- 18 dkg margarin 
- csipet só
- 35 dkg liszt
továbbá :
- 12 dkg darált dió
- 1 tasak vaníliás cukor
- 4 ek cukor

  • A tésztához a lisztben elvegyítjük a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat és a krémsajt hozzáadásával egynemű tésztává gyúrjuk. Kb 1 órán át hideg helyen pihentetjük. 
  • Ezután a tésztát 3 egyforma gombóccá osztjuk. A deszkát megszórjuk a cukros diós keverékkel és kör alakúra ( kb 32 cm ) nyújtjuk rajta a tésztát. A tészta  tetejét ismét megszórjuk a cukros diós keverékkel és a sodrófát párszor átgörgetjük rajta, majd 8 vagy 16 cikkre vágjuk ( attól függ , milyen nagyságú kifliket szeretnénk ) és egyenként feltekerjük őket.  
  • A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 °C - ra melegített sütőben, kb 15 - 20 perc alatt megsütjük. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése