Tészta :
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 1 dl tej
- 20 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
Almás töltelék :
- 1 kg alma
- kb 3 ek cukor ( ízlés szerint )
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 , 5 tasak vaníliás pudingpor
- 1 / 2 citrom leve
- 3 dl víz
Túróhab :
- 25 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 3 ek porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
- A tésztához a tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük az olajat, a tejet és hozzáforgatjuk a sütőporral vegyített lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt kb 20 * 30 cm - es tepsibe simítjuk és 180 °C - ra melegített sütőben kb 20 perc alatt ( tűpróbáig ) készre sütjük.
- A megpucolt almát apró kockákra vágjuk és egy lábasban, a citromlével, fahéjjal és 1 , 5 dl víz hozzáadásával puhára főzzük. Ha az alma megpuhult botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a cukrot és a maradék vízben elkevert pudingport, majd sűrű krémmé főzzük és rákenjük a kihűlt tésztára.
- A túrót villával áttörjük, ízesítjük és összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel. A túróhabot a kihűlt almás pudingra kenjük, a tetejét meghintjük fahéjjal és 2 - 3 óra hűtés után, felszeletelve kínáljuk.
Ismét egy nagyon finom sütit készítettél és csodás a látványa is!
VálaszTörlés