Ez az élénsárga apróvirágú növény a mimóza az olaszoknál január - március táján virágzik, a tavasz első hírnöke és az olasz férfiak Nőnap alkalmából egy - egy ág mimózával kedveskednek a hölgyeknek. Február közepén, már nagyon sok virágba borult fákat láthattam észak - olaszországban.
»HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1 tk vaníliakivonat
Krém : ( egyszerűsített változat )
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 12 dkg cukor
- 20 dkg vaj
szirup :
- 1 dl víz
- 3 ek cukor
- 50 ml Cointreau likőr
- A sütőt 190 °C - ra melegítjük. A tojást fehéredésig habosítjuk a cukorral, ízesítjük vaníliával, majd óvatosan összeforgatjuk az átszitált liszttel. A masszát 2 db, sütőpapírral bélelt 20 cm- es tortaformába simítjuk és kb 18 perc alatt - tűpróbáig sütjük.
- A pudingportt megfőzzük a tejben, majd még melegen hozzákeverjük a cukrot. Ha a puding kihűlt hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat és jól kihabosítjuk.
- A szirup hozzávalóit összeforraljuk.
- A kihűlt tortalapokat lapjában kétfelé vágjuk, majd az egyik piskótalapnak lekepargatjuk a barnás részét és apróra felkockázzuk.
- A lapokat megkenjük sziruppal, majd betöltjük a krém 3 / 4 - dével, a maradékkal bekenjük a torta oldalát és a tetejét, a piskótakockákkal pedig bevonjuk a tortát. Pár óra hűtés után porcukorral megszórva felszeletelve kínáljuk. ( a torát burával ellátott tálra tegyük, hogy a piskótakockák ne száradjanak ki )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése