»HOZZÁVALÓK«
- 20 dkg bulgur
- 6 dl tej
- 1 tk vaníliakivonat
- 2 - 3 ek méz ( ízlés szerint )
- csipet só
- 150 ml tejszín
- 5 dkg mazsola
- 25 gesztenyemassza
- 1 ü meggybefőtt
- A tejet felforraljuk a sóval, vaníliával, majd hozzáadjuk a mazsolát és a folyó víz alatt átmosott burgurt. Kb 20 perc alatt készre főzzük, majd ízesítjük mézzel és kihűtjük. Ezután összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel.
- A meggyet lecsepegtetjük, a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük.
- A bulgurt, a meggyet és a gesztenyét poharakba vagy tálkákba rétegezzük. Kínálásig hideg helyen tartjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése