,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. március 11., szerda

~ FLAMINGÓ KOCKA ~














»HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 3 tojás
- 3 ek cukor
- csipet só
- 30 ml császárkörte aroma
- 4 púpozott ek liszt
- 1 mk sütőpor
- 2 ek étolaj
Krém :
- 25 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás cukor
- kb 3 - 4 ek porcukor
- 2 dl tejszín
- 2 tk étk. zselatin
- 30 ml víz
- zöld szórócukor - a tetejére ( elhagyható ) 


  • A sütőt 180 °C ra előmelegítjük egy 25 * 25 cm - es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk.
  • A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az aromát, az olajat, tovább keverjük, majd hozzászitaljuk a sütőporral vegyített lisztet. A tojások fehérjét a sóval habbá verjük és összeforgatjuk a masszával. Ezután a tepsibe öntjük és kb 15 - 18 perc alatt - tűpróbáig sütjük. 
  • A krémhez a túrót villával krémesre törjük, ízesítjük, hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint és összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel. 
  • A túrós habot a kihűlt piskótára szedjük, elsimítjuk és 2 - 3 órára hűtőbe tesszük dermedni. Forró vízbe mártott késsel kisebb kockákra vágva kínáljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése