,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. május 19., kedd

~ CÉKLÁS CSOKOLÁDÉKRÉMES SZELET ~














»HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 3 tojás
- 3 ek cukor
- 4 ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 5 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 1 kk sütőpor
- csipet só
Céklakrém : 
- 50 dkg cékla 
- 8 ek búzadara
- 1 tk őrölt fahéj
- 4 ek cukor
- kb 5 dl víz
Csokoládékrém :
- 1 tasak csokoládés pudingpor
- 3 dl tej
- 5 dkg étcsokoládé
- 15 dkg vaj 
- 10 dkg porcukor

  • A piskótához a sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 25 * 25 cm - es tepsi ajkába sütőpapírt fektetünk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval habbá verjük. A vajat a csokoládéval összeolvasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig verjük, majd hozzáadjuk a vajas csokoládét, a sütőporral vegyített lisztet, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 15 perc alatt - tűpróbáig sütjük. 
  • A céklát meghámozzuk és lereszelljük, majd a felöntjük vízzel és puhára főzzük. Ha a levét már elfőtte hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, 5 dl vizet és a darát, majd sűrű krémmé főzzük. Még melegen a kihűlt piskótára simítjuk és teljesen kihűtjük. 
  • A pudingot megfőzzük a tejben, hozzáadjuk a csokoládét és kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a pudingot és sima krémmé keverjük. A krémet a céklára simítjuk és hűtőben 2 - 3 órán át dermesztjük . Hosszúkás szeletekre vágva csokireszelékkel / darával megszórva kínáljuk. 


Forrás : Vidék íze

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése