»HOZZÁVALÓK»
Tészta :
- 40 dkg liszt
- 25 g friss élesztő
- 3 ek porcukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 tojássárgája
- csipetnyi só
- kb 2 dl langyos tej
Csokoládés töltelék :
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 2 ek porcukor
- 1 ek kakaópor
Epres töltelék :
- 30 dkg eper
- 3 - 4 ek cukor
- 1 kk citromlé
Szirup :
- 5 dkg cukor
- 50 ml víz -
- 1 ek méz
- 1 ek méz
- A tészta hozzávalóiból lágy tésztát dagasztunk, majd a duplájára kelesztjük.
- A feldarabolt epret a cukorral, citromlével sűrű lekvár állagúra főzzük. A csokoládét a vajjal összeolvasztjuk, majd amikor már kihűlt hozzákeverjük a porcukrot.
- A megkelt tésztát kétfelé osztjuk és mindkét tésztarészt kb 30 * 40 cm - es nagyságúra nyújtjuk, az egyiket a csokis töltelékkel, a másikat az eperszósszal kenjük meg, ezután a hosszabbik részénél fogva felcsavarjuk. A két tésztarúdat egymás mellé helyezzük, mind a kettőnek a közepét 3 / 4 - ed részig hosszanti irányban bevágjuk és összefonjuk úgy, hogy a vágott rész mindig felülre essen. A rúd két végét a tészta alá hajtjuk és egy sütőpapírral bélelt formába helyezzük.
- 30 perc kelesztés után 180 °C - os sütőben kb 30 - 35 perc alatt szép pirosra sütjük.
- A sziruphoz a hozzávalókat összeforraljuk, majd a sütőből kivett kalácsot azonnal meglocsoljuk vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése