»HOZZÁVALÓK«
- 450 g ceruzabab ( fagyos )
- 30 dkg koktélparadicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
- kb 15 - 20 dkg fetasajt
- 1 / 1 citrom leve
- 1 kk cukor
- Egy fazékban vizet forralunk, hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, majd enyhén sózzuk és beledobjuk a babot. Pár perc alatt roppanósra főzzük, majd rögtön jeges vízbe szedjük.
- Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk beletesszük a megpucolt fokhagymát és pár percig pirítjuk, ezután hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és addig sütjük amíg a szemek összenem esnek. Hozzátesszük a lecsepegtetett babot, átforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a paradicsomos olaj, végül hozzáákeverjük a kockára vágott fetasajtot. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Önmagában is laktató saláta, de köretként kínálhatjuk sült vagy vagdalt húsok mellé.
Cucina moderna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése