,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. május 8., péntek

~ CUKKINIS HÚSGOLYÓK TÉSZTACSÓNAKBAN PARADICSOMMÁRTÁSSAL ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 20 dkg liszt
- 1 / 2 tk só
- 2 ek olívaolaj
- kb 1 dl langyos víz
Húsgolyókhoz :
- 30 dkg darálthús ( serés, marha )
- 1 kisebb cukkini ( kb 20 dkg )
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kb 2 ek zsemlemorzsa
- só, bors
paradicsommártás :
- 3 dl passzírozott paradicsomlé
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 - 1 kk szárított bazsalikom, kakukkfű
- só, bors, cukor

  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva szobahőmérsékleten kb 20 percig pihentetjük.
  • A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd enyhén besózzuk és állni hagyjuk. A húst egy keverőtálba tesszük, hozzáreszeljük a hagymákat, hozzáadjuk a levétől kinyomkodott cukkinit, a zsemlemorzsát, ízesítjük sóval és borssal. 
  • A tésztát 2 - 3 mm - es vastagságúra kinyújtjuk és 9 * 9 cm - es négyzetekre szabjuk ( kb 12 db ), a tészta közepébe 1 - 1 ek húsmasszát teszünk, majd a  tészta két szélét bevizezzük és összenyomjuk, kialakítva a csónakokat. Az elkészült tésztacsónakokat egy nagy serpenyőbe helyezzük, majd 1 dl víz és 1 ek olívaolaj keverékével felöntjük, ezután fedővel letakarva 20 - 25 percig közepes lángon főzzük. 
  • A paradicsomlét egy lábasba öntjük, ízesítjük és jól összeforraljuk, majd az elkészült tésztacsónakok mellé kínáljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése