,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2021. augusztus 4., szerda

~ PARADICSOMOS FOCACCIA ~



 »HOZZÁVALÓK«
- 40 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 1 / 2 ek só
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 1 kk cukor
- kb 2 , 5 dl langyos víz
- 1 tk szárított oregano
- 4 - 5 db olajban eltett paradicsom
tetejére :
- koktélparadicsom
- durva szemű tengeri só
- szárított oreganó, friss rozmaring
- olívaolaj

  • Egy tálkába belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, 50 ml langyos vizet és hagyjuk felfutni.
  • A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott aszalt paradicsomot, abból az olajból amiben van a paradicsom, a felfutott élesztőt és a vizet. Az egészet lágy tésztává dagasztjuk és olajjal kikent tálban, a duplájára kelesztjük.
  • Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, bekenjük olajjal és a megkelt tésztát a tenyerünkkel belelapogatjuk, belenyomkodjuk a koktélparadicsom szeleteket, megszórjuk fűszerekkel és gazdagon meglocsoljuk az aszalt paradicsom olajával. 30 percig kelesztés után, megszórjuk durva szemű sóval és 220 °C - ra melegített sütőben szép pirosra sütjük. ( kb 20 perc )




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése