,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2023. február 16., csütörtök

~ SPENÓTOS FETÁS CSIGA ~




»HOZZÁVALÓK«
- 10 dkg natúr vajkrém
- 10 dkg feta sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- kb 15 dkg spenót ( lehet fagyos is )
- 1 cs kész leveles tészta
- 1 tojás - a kenéshez
- szezámmag - a szóráshoz

  • A spenótot forró vízzel leforrázzuk, majd alaposn kinyomkodjuk a levétől. A vajkrémet ízesítjük, hozzákeverjük a sajtot és a spenótot.
  • A leveles tésztát kitekerjük, majd 3 egyenlő részre vágjuk, a vajkrémes keveréket ráhalmozzuk és mindegyik tésztacsíkot a szélesebb felénél fogva feltekerjük. 
  • Az első tésztacsíkot csigalakba tekerjük és egy sütőpapírral bélelt forma közepére helyezzük. A többi tésztahengert pedig szépen köréje hajtjuk úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön. Ezután lekenjük a tetejét felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal, majd 200 °C - ra melegített sütőben, szép pirosra sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése