2012. augusztus 11., szombat
ASZALT PARADICSOM
Elkészült az aszalt paradicsomom, a jó meleg igen csak kedvezett az aszalódásnak és az íze fenséges. Az aszalt paradicsom igen kedvelt fűszer Olaszországban, míg itthon a sok megtermelt paradicsom dacára, csak méregdrágán találunk – ha találunk – a boltok polcain. Aki kóstolt már ilyet, annak nem kell bemutatni, milyen csodálatos és intenzív íze van, aki még nem, annak pedig azt javaslom, az első adandó alkalommal próbálja ki! Nagyon finom salátákban, a kelt tésztákat is jól kiegészíti, süthetjük apró darabokra vágva kenyerekbe, bucikba, de pizzára is, feltétként nagyon finom, tehetjük fűszeres olívaolajba is. Nem igényel különös szakértelmet, csak jó napos idő kell hozzá.
HOZZÁVALÓK
1 kg paradicsom -gyakorlatilag minden fajta alkalmas
mediterrán só
A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk, kicsumázzuk, a magjait eltávolítjuk,/ de maradhat benne is/. A félbevágott paradicsomokat héjukkal lefelé egy alufóliával bélelt tepsibe fektetjük és jól besózzuk. Letakarjuk tüllel és kitesszük a napra, ha levet engedett öntögessük ki belőlük, éjszakára vigyük be.
Pár nap múlva szépen összeaszalódnak.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Juditka!
VálaszTörlésKipróbálom az aszalást, de félek hogy már nincs sok napsütéses időnk:)Nagyon jók a receptjeid nézegetem.
Most látom csak, hogy te is belefogtál a blogírásba. Hajrá! és Sok sikert hozzá!
Törlés