,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. augusztus 13., hétfő

CUKKINI POGÁCSA, POLENTÁVAL






   Cukkini-cukkini,  jöhet minden mennyiségben, nagyon szeretem, bármilyen elkészítési variációban, a csalódom többi tagjai, inkább a rántott verziót szeretik. Ma a fasírthoz hasonló elkészítési módot választottam, azzal a különbséggel, hogy krémsajttal gazdagítottam a masszát. Köretként pedig polentát és fűszeres krumplirózsát tálaltam.

HOZZÁVALÓK

3 közepes cukkini
1 tubus natúr krémsajt
petrezselyemzöld
só, pirospaprika, őrölt bors,
1 kisebb  zúzott fokhagyma
1 fél hagyma, apróra vágva
zsemlemorzsa, szükség szerint
1 db tojás

ELKÉSZÍTÉS

     Először lereszeljük a cukkinit, majd enyhén besózzuk. Állni hagyjuk, legalább fél óráig, hogy levet eresszen, ezután jól kinyomkodjuk és a többi hozzávalóval  jól elkeverjük, ismét állni hagyjuk, hogy a zsemlemorzsa felszívja a nedvességet. Vizes kézzel gombócokat formálunk és forró olajban vagy grill serpenyőben ropogósra sütjük-ez utóbbi előnye, hogy olaj hozzá adása nélkül sül . 

POLENTA

20 dkg kukoricaliszt
4-5 dl víz
2 tk vaj
1kk só
petrezselyemzöld
zúzott fokhagyma, ízlés szerint

A sós vizet felforraljuk és lassanként állandóan kevergetve beleszórjuk a lisztet és sűrű  kásáva főzzük, végül beleszórjuk a aprított petrezselyemzöldet és  a zúzott fokhagymát. Egy kisebb, vajjal kikent tepsibe öntjük és hagyjuk megdermedni. Tálalás előtt felszeletelve kínáljuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése