,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. augusztus 14., kedd

FEKETE ERDEI CSIBEMUFFIN




          Hogy mitől fekete erdei? hát a méltán híres nagy múltú bükkfaforgáccsal füstölt fekete erdei sonkától (Schwarzwälder Schinken). A németek sonkaféléje több évszázados hagyományokra tekinthet vissza, ma ezzel készítettem  el a csibetortácskákat, muffin formában. Ügyes kis labdacsok lettek, az elkészítése sem igényel nagy szakértelmet, kezdő háziasszonyoknak kiváló indítás.

HOZZÁVALÓK  12 db-hoz

12 szelet fekete erdei sonka, fél kg csirkemell

SZÓSZ

4 ek tejföl
2 db tojás
2 ek liszt
20 dkg reszelt sajt 
1 csokornyi petrezselyemzöld
 só, őrölt bors, ételízesítő,  / ízlés szerint/



A szósz hozzávalóit jól összekeverjük , a csirkemellet apró kockákra vágjuk, a muffinformát kibéleljük a sonkaszeletekkel és mindegyik mélyedésbe eloszlatjuk a szószos csirkemellet. A tetéjét megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben készre sütjük. 
Petrezselymes rizzsel tálaljuk!






            










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése